Nieuws

Webinar: (Weide)gras levert meer op dan melk

Gepubliceerd op
30 maart 2015

Op donderdag 9 april 2015 van 20.30 tot 21.30 uur organiseert Amazing Grazing een webinar getiteld: “(Weide)gras levert meer op dan melk”. Tom Keuper is een melkveehouder in Megchelen en zal zijn volgorde van belangrijkheid ten aanzien van beweiding toelichten.

Melkveehouder Tom Keuper is een melkveehouder zal tijdens deze webinar zijn volgorde van belangrijkheid toelichten, namelijk:

  1. zoveel mogelijk gras te laten groeien, en vervolgens;
  2. zoveel mogelijk van dit gegroeide gras door de koeien zelf af te laten grazen en;
  3. dit weidegras zo efficiƫnt om te zetten in vet en eiwit.

Tom zal zijn beweidingssysteem toelichten en ingaan op het belang van meten van de grasgroei en werken met de feedwedge (=weidewig). Ook zal hij zijn visie onderbouwen met technische cijfers uit de kringloopwijzer en economische kengetallen. Zijn visie zal vergeleken worden met de visie op meer melk door een hoge melkproductie per koe en schaalvergroting. Welke afwegingen maakt u in dit tijdperk zonder melkquotering? Welke kengetallen zijn voor u belangrijk? Daarover willen we met u in discussie gaan tijdens het webinar. Om mee te doen heeft u een PC, tablet of smartphone met internetverbinding nodig en deze link: www.anymeeting.com/amazinggrazing 

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan